Header Image

Nacht van het Sportonderzoek

Informeel netwerken in een ontspannen setting

Dit jaar vindt de Nacht van het Sportonderzoek plaats in de eenvoudig te bereiken en centraal gelegen hoofdlocatie van de Haagse Hogeschool: The Lighthouse.

Voorafgaand aan de Dag zal de Nacht georganiseerd worden. De Nacht van het Sportonderzoek is een netwerkevent waarbij dit jaar de nieuwste ontwikkelingen rondom sport- en gezondheidsdata besproken zullen worden.

In een gezellige en ontspannen setting, voorzien van goed eten en drinken, zullen experts, onderzoekers en gebruikers discussiëren over de voor- en nadelen van het vatten van prestaties en persoonlijke informatie in onder meer apps, databases en sociale media.

Op woensdag 7 november 2018 vanaf 19.30 uur wordt de Nacht van het Sportonderzoek georganiseerd in het Lighthouse Café aan het Johanna Westerdijkplein in Den Haag. Deze avond staat in het teken van sport- en gezondheidsdata en gegevens verzamelen en gebruiken.

Nacht van het Sport Onderzoek

Op welk niveau je ook traint, voor een wereldtijd op de marathon of om dagelijks je 1000 stappen te halen voor een gezonde leefstijl, niets is stimulerender dan feedback te krijgen op je inspanning. Ben ik sneller dan vorige week, fiets ik harder dan mijn vrienden, kan ik meer gewicht bankdrukken dan de anderen in de sportschool? Maar ja, wat jij kunt zien ziet een ander vaak ook, soms zonder dat je het door hebt. Wil je dat je vrienden kunnen zien hoe snel je kunt fietsen, of je collega’s, of je werkgever, of je ziektekostenverzekeraar, of je uitvaartverzekeraar? Mag de gemeente jouw data gebruiken voor het fietsvriendelijker inrichten van de stad? Mag een zorgverzekeraar jou korting geven bij voldoende gefietste kilometers per week, of juist de premie verhogen als je weinig lijkt te bewegen?

Nieuwe technologische ontwikkelingen maken het meten en registeren van onze bewegingen en inspanningen steeds makkelijker, met alle positieve voordelen van dien. Er zijn Appjes die je op basis van je activiteit aanzetten tot bewegen, of die helpen bij het opzetten van het ideale trainingsschema. Maar daarmee komt je beweegprofiel soms ook op straat te liggen, en daarmee ook privacygevoelige kwesties. Wat mag wel, wat mag niet, wat willen we wel en wat zeker niet? Deze avond gaat over de opkomst van smart devices om onze activiteiten te monitoren, de data die daarmee verzameld kunnen worden en de ethische kwesties die dat met zich mee brengt.

Verschillende professionals zullen demonstraties verzorgen en deelnemen aan het debat over de toekomst van onze sport- en gezondheidsdata.

Meer informatie over deelnemers en sprekers volgt spoedig.

De inschrijving kost €30,- per persoon inclusief twee consumpties en een hapje.

Wil je blijven slapen in Den Haag? Dat kan in het Student Hotel gelegen naast de hoofdlocatie van de Haagse Hogeschool.