Header Image

Dag voor Lichamelijke Opvoeding

Woensdag 23 november | Windesheim Zwolle

Op woensdag 23 november en donderdag 24 november 2022 organiseren de Calo van Hogeschool Windesheim en de KVLO de LO- en Sporttweedaagse, in samenwerking met Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen; Een studie-tweedaagse dat in het teken staat van bewegen en sport. Deelnemers kunnen inspirerende praktijksessies en presentaties volgen met recente inzichten uit de onderwijspraktijk en uit praktijkonderzoek. Het centrale thema van de tweedaagse is: Een leven lang bewegen.

Twee werkvelden staan centraal: Op de eerste dag bewegen in en rondom school en op de tweede dag de sport. Wat zijn raakvlakken tussen beide sectoren en welke belangrijke vraagstukken liggen voor ons in de komende jaren? Hoe kunnen bewegingsonderwijs en sport nog meer en beter met elkaar worden verbonden? Hoe bereiken, helpen en motiveren we leerlingen, sporttalenten, maar ook kwetsbare jongeren en potentiële afhakers?
Ben jij er 23 en/of 24 november ook bij? 

Voor wie: Deze studiedag is voor álle LO-docenten (basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs), buurtsportcoaches, vakspecialisten en belangstellenden uit de onderwijs- en sportsector, met interesse voor nieuwe praktijkideeën en recente inzichten en ontwikkelingen in het leerdomein bewegen en sport.

Downloads

Bekijk het totale workshopoverzicht van de Dag voor LO