Header Image

The Day of Sports Research

8 november 2018, Den Haag

 • 00

  Days

 • 00

  Hours

 • 00

  Minutes

 • 00

  Seconds

Day of Sports Research

Edition 2018 - In for Motion

Day of Sports Research

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek. Met name het werk aan elkaar presenteren en daarover met elkaar in debat gaan is wat centraal staat op deze dag. Diverse thema’s die spelen binnen de sportpraktijk komen aan bod, zoals gezondheid, maatschappij, aangepast sporten, topsport en evenementen. De DSO wordt elk jaar georganiseerd door een andere sportacademie (HBO), waarbij elk jaar een algemeen thema centraal staat. De DSO is een initiatief van het Mulier Instituut in samenwerking met Kenniscentrum Sport. De eerste DSO is georganiseerd in 2010 bij het Sportcentrum Universum in Amsterdam.

De Dag van het Sportonderzoek 2018 wordt georganiseerd door De Haagse Hogeschool in samenwerking met het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving.

Het thema tijdens de Dag van het Sportonderzoek 2018 is ‘In for Motion’.

Night of Sports Research

Voorafgaand aan de Dag zal de Nacht georganiseerd worden. De Nacht van het Sportonderzoek is een netwerkevent, waarbij in een gezellige en ontspannen setting, voorzien van goed eten en drinken, informele netwerking en discussie tussen onderzoekers, beleidsmakers, werkveld en bedrijfsleven gestimuleerd worden.

Op woensdag 7 november 2018 wordt de Nacht van het Sportonderzoek georganiseerd in het Lighthouse Café van de Haagse Hogeschool. 

LOCATIE
Haagse Hogeschool, Sportcampus Zuiderpark, Den Haag

Let’s change. You. Us. The world. Dat is de uitnodiging van De Haagse Hogeschool aan iedereen. We zetten onze studenten in hun kracht om de wereld, waarin zij leven, te veranderen en te verbeteren. Maar dat lukt alleen als we dat samen doen, zelf groeien en zo mee veranderen. Want wie betrokken is bij de uitdagingen in de wereld waarin we leven en daarin kritisch rondkijkt en vooruitkijkt, weet dat we nieuwe antwoorden nodig hebben. Die vinden we sneller als we continu elkaars inzichten, vaardigheden en technieken delen en leren toepassen.

Meer over de Haagse Hogeschool

LOCATIE
Den Haag, Zuid-Holland

Ontdek Den Haag! Den Haag biedt veel. Een stad aan zee met veel attracties en bezienswaardigheden. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de bijzondere Haagse musea, prachtige tentoonstellingen en de vele historische monumenten. Een greep uit een groot aanbod van activiteiten in een bijzondere stad. Eén ding is zeker: je zult je zeker vermaken in Den Haag!

Toeristeninformatie Den Haag

Blijf op de hoogte!