Call for Abstracts – DSO 2022

sep 19, 2022 by Dag van het Sportonderzoek in  DSO 2022

Wij nodigen je graag uit om een bijdrage in de vorm een presentatie te leveren aan de Dag van het Sportonderzoek (DSO) op 24 november 2022 in Zwolle. Het thema dat deze editie centraal staat is: ‘Een leven lang bewegen’. Er komen deze dag diverse onderwerpen aan bod waarvoor een abstract kan worden ingediend. Deelnemers kunnen ook een sessie met een eigen thema aandragen. De volgende onderwerpen staan in ieder geval op het programma:

 • Leren bewegen jong en vaardig
 • Physical literacy en beweegidentiteit
 • Jeugdsport en een pedagogisch sportklimaat
 • Diversiteit in sport en bewegen
 • Positieve sportcultuur
 • Zwemles van de toekomst
 • Bewegen in de openbare ruimte – buiten spelen
 • Maatschappelijke impact van sport

We ontvangen jouw bijdrage graag uiterlijk vrijdag 23 september. Meer informatie over het indienen van de abstracts en de vereisten zijn te vinden op https://www.dagvanhetsportonderzoek.nl/call-for-abstracts/.

DSO2022

Terugblik DSO2022

dec 02, 2022

We kijken met veel enthousiasme terug op een succesvol en sportief LO- en Sporttweedaagse in Zwolle! Ruim een week geleden bezochten meer dan 300 deelnemers de Dag voor Lichamelijke Opvoeding, de Nacht van het Sportonderzoek en/of de Dag van het Sportonderzoek. We hopen dat alle deelnemers met een goed gevoel, vol inspiratie en met nieuwe kennis weer nieuwe stappen kunnen maken naar Een leven lang bewegen!

Geniet nog even na van deze LO- en Sporttweedaagse met een foto-impressie en de aftermovie! Presentaties van de diverse workshops worden in de komende weken (waar mogelijk) met jullie gedeeld via www.dagvanhetsportonderzoek.nl/DSO2022.

Korting op hotels voor deelnemers LO- en Sporttweedaagse

okt 05, 2022

Deelnemers aan de LO- en Sporttweedaagse krijgen korting op een overnachting bij Hotel Fidder en Mercure Hotel in Zwolle. Bekijk hier onder de aanbiedingen!

Overnachten in Zwolle

Speciale deals van onze partners voor de deelnemers aan de LO- en Sporttweedaagse!
Zwolle
Hotel Fidder
10% korting op een verblijf bij Hotel Fidder in Zwolle
85,-/Vanaf-prijs per nacht
  Boek nu
  -10%%
  Mercure Hotel Zwolle
  Inclusief ontbijt en parkeren bij Mercure Hotel
  105,-/Prijs per nacht
   Vermeld “Sport Windesheim” bij je reservering om van dit speciale tarief gebruik te kunnen maken.
  Boek nu

  Inschrijving geopend!

  sep 19, 2022

  De DSO is deze editie onderdeel van de LO- & Sporttweedaagse. Woensdag 23 november staat in het teken van de Dag voor Lichamelijke Opvoeding georganiseerd met en door de KVLO. Daarmee maken we de koppeling tussen enerzijds het bewegingsonderwijs en anderzijds de sport. Uiteraard verbinden deze twee dagen zich ook door de organisatie van de Nacht van het Sportonderzoek op woensdagavond 23 november.

  Informatie over het progamma en de mogelijkheid tot inschrijven voor (een deel van) deze LO- & Sporttweedaagse kan via de website van de KVLO.

  Heb je op voorhand al vragen? Je kan ons bereiken via info@dagvanhetsportonderzoek.nl

  We zien je graag in november in Zwolle!

  Organisatie DSO 2022